FES ARRIBAR OPERACIÓ NEN DEL NADAL A LA TEVA ESCOLA

FES ARRIBAR OPERACIÓ NEN DEL NADAL A LA TEVA ESCOLA

Un dels llocs de procedència de capsetes més bonic, són les escoles, on els nens ajuden a altres nens. No obstant això, que una escola participi no està exempt de reptes. Aquí detallarem de quina manera es pot optimitzar de la millor manera possible, la participació dels alumnes en aquest projecte.

El primer pas, és contactar amb l’escola. Es pot fer a través de l’AMPA, amb un tutor d’algun dels nostres propis fills o amb els professors de Religió. Els hi donem la Unitat Didàctica, que pots veure en ell lateral, per a que entenguin la dimensió pedagògica i solidària del projecte i tinguin tota la informació necessària.

 

Una vegada donat el vistiplau, el segon pas és preparar una carta informativa per explicar als pares el butlletí sobre ‘Com preparar la teva capseta’. És important que els pares sàpiguen del nostre projecte i ajudin als nens i nenes a dur-ho a terme.

 

El tercer pas és entrenar a una persona responsable del projecte a l’escola, preferiblement un professor, per a que sàpiga com són i com es fan les capsetes. Això es dur a terme portant una capseta ja feta i mostrant el contingut a la persona.

 

El quart pas és concertar les dates per a fer les capsetes junts a classe o portar-les ja fetes de casa a l’escola, que sempre serà varis dies abans que les dates oficials del Centre de Recollida, ja que sempre hi ha nens que s’endarrereixen i seria una pena que alguna capseta no arribés al seu destí. Per el entrenament és important tenir en compte una sèrie de dades que ajudaran a aconseguir les capsetes de qualitat que els nens es mereixen:

 

– Es millor que sigui una tasca d’equip. És preferible que 3 alumnes facin una bona capseta en conjunt que recollir-ne 4 mig buides i en males condicions.

– Que l’edat del nen o nena receptor/a sigui la mateixa del qui l’envia.

– El donatiu de 6€ per capseta és indispensable ja que cobreix els costos de viatge, logística, duanes, distribució, materials, etc. Si es fan en equip, cada alumne pot portar dos euros i així entre tots posar el donatiu.

– El professor pot fer servir la Unitat Didàctica per ensenyar els valors de la solidaritat que neixen del projecte i el relat del Nadal.

– Que entre tots es facin una foto i les enviïn juntament amb una carta (hi ha un model a dossier) per a que el nen o nena que la rebi pugui saber qui va pensar en ell o ella.

– Fomentar el treball en equip. Cada alumne pot portar diferents continguts per a la capseta, uns porten material, altres higiènic, altres joguines, etc. La capseta s’ha de cobrir amb paper de regal (tapa i capsa per separat) i escriure la seva carta.

 

Si això es fa i es prepara amb amor i delicadesa, el nen o nena que rebi els regal, ho notarà de seguida. Hi ha nens en els països de destí que han agafat fotos i les han abraçat . Ells també es senten molt estimats així.